Σε ένα ανησυχητικό περιστατικό με τουρίστα που είχε χθες στην εφημερία του «Παπανικολάου» αναφέρθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου και διευθυντής του ΕΣΥ, Νίκος Καπραβέλος.

 

Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Αργά την Τρίτη πήγε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 

«Ανησυχούμε πάρα πολύ και αν δεν δούμε τους θανάτους στο μηδέν δεν θα ησυχάσουμε. Είναι μακρινός ο στόχος. Βλέπουμε μια αποσυμφόρηση του συστήματος, αλλά δεν βλέπουμε αποκατάσταση της κανονικότητας λειτουργίας. Η μεγάλη ανησυχία μας είναι ότι υπάρχει παράταση του τρίτου κύματος. Eίναι ανησυχητικός ο αργός ρυθμός αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, πράγμα που δεν μας δίνει δυνατότητα χαλάρωσης», προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, και περιέγραψε το ανησυχητικό περιστατικό στην εφημερία του νοσοκομείου Παπανικολάου.

 

«Ένας τουρίστας εισήχθη στην εντατική παρότι είχε εισέλθει στη χώρα στις 29 Μαΐου με αρνητικό τεστ 72 ωρών. Την ίδια μέρα νόσησε, δεν το είπε πουθενά και αργά Τρίτη ήρθε στο νοσοκομείο σε βαρύτατη κατάσταση, όπου διασωληνώθηκε και είναι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας».

 

Ο κ. Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά στη χώρα μας λέγοντας ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από πέρυσι το καλοκαίρι, καθώς, όπως υποστήριξε, έχουμε ακόμη χαμηλή ανοσία και όλες οι δραστηριότητες είναι ανοιχτές. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το καλοκαίρι αν θέλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των θυμάτων.