Τουρισμός: Τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη για την Ελλάδα στις διανυκτερεύσεις

Τουρισμός – Διανυχτερεύσεις: Τρίτη χειρότερη θέση για την Ελλάδα Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Τη δραματική μείωση των τουριστικών ροών και των εσόδων που προκύπτουν από τον τουρισμό στη χώρα μας αλλά και συνολικά στην Ευρώπη, λόγω της πανδημίας της covid-19, αποτυπώνουν στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, η Ελλάδα διατηρεί την 3η χειρότερη θέση ως προς τη μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων ξένων υπηκόων.

Ενδεικτικά, από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, η Ελλάδα εμφανίζει κάμψη της τάξης του 74%, πίσω μόνο από τη Μάλτα (-80%) και την Ισπανία (-78%), ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία (-70%) και η Ουγγαρία (-66%).

Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κι από τα ευρύτερα στοιχεία για τον τουρισμό, τα οποία για το 2020 κατέδειξαν καθήλωση των αφίξεων και των εσόδων, στα επίπεδα του 20% – 25% σε σχέση με το 2019.

Παράλληλα, κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, οι διανυκτερεύσεις περιορίστηκαν κατά 61%, καθώς μειώθηκαν κατά 1,1 δισεκατομμύριο σε σχέση με το 12μηνο Απριλίου 2019 – Μαρτίου 2020.

Πτώση κατεγράφη σ’ όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, παρόλο που σε κάποιες παρατηρήθηκε αύξηση του εγχώριου τουρισμού.

Με πληροφορίες από MoneyReview

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Ελλάδα / Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Τα περιστατικά γονόρροιας υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020, οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, ενώ η χλαμυδιακή λοίμωξη παρουσιάζει επίσης ανησυχητική αύξηση
LIFO NEWSROOM
Απεργία διαρκείας σήμερα για τα συνεργεία αυτοκινητών - Αντιδρούν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Ελλάδα / Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων

Ο κλάδος αναφέρει πως δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος ή επίσημη καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το πλαίσιο σχετικά με το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται παραμένει «θολό και δυνητικά επικίνδυνο»
LIFO NEWSROOM