Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Στοχευμένοι εμβολιασμοί σε εργαζόμενους του τουρισμού

τουρισμός Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ
0

Μέτρα για ένα ασφαλές «άνοιγμα» του τουρισμού εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αλλά και ειδικοί επιστήμονες.

                                   

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και την ανάπτυξη «γραμμών εμβολιασμού»,  όπου θα δίνεται προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών. Η κυβέρνηση διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, μετά τις ευπαθείς ομάδες, ο εμβολιασμός επαγγελματιών που κινδυνεύουν περισσότερο θα μπορούσε να μειώσει σε σημαντικό βαθμό, τα ενεργά κρούσματα έως και το τέλος Ιουνίου.

Η προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μέσα στον Απρίλιο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεσο εμβολιασμό 300.000  εργαζόμενων στον τουρισμό και στους σχετικούς προορισμούς και στη συνέχεια των εργαζόμενων στην εστίαση και τα καταστήματα λιανικής. Έως τον πλήρη εμβολιασμό, θα γίνονται παράλληλα, εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους του τουρισμού που δεν θα έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμβολιασμός των ναυτικών της ακτοπλοΐας και του θαλάσσιου τουρισμού, κρίνεται αναγκαίος με παράλληλη ένταξη των ναυτικών στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Τουρισμού κάνει σαφές πως η Ελλάδα πρέπει να είναι ασφαλής ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν που έχει οριστεί επισήμως ότι ξεκινά στις 15 Μαΐου. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να αποφευχθεί «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων το καλοκαίρι, έχει προταθεί το άνοιγμα των συνόρων να συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, με τον εργαστηριακό έλεγχο των ταξιδιωτών τουλάχιστον 48 ώρες πριν την αναχώρηση με δυνατότητα επανάληψης του ελέγχου εντός επτά ημερών από την άφιξη στην Ελλάδα.

«Προκειμένου να έρθει κάποιος στη χώρα μας πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 ή να έχει αρνητικό τεστ», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσθέτοντας πως μετά από την άφιξή του, ο επισκέπτης θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο με το καινοτόμο σύστημα «EVA».

«Τώρα πλέον έχουμε τα rapid test και μπορούμε να τα εφαρμόζουμε συνεχώς» είπε προσθέτοντας πως «υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, όπου τα κρούσματα θα μπορέσουν να απομονωθούν αυτόματα». 


Σημειώνεται ότι χωρίς επταήμερη καραντίνα εισέρχονται από χθες στην Ελλάδα οι  εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες, σύμφωνα με νέα NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις για διμερείς συμφωνίες, εν αναμονή και των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για το «πράσινο» πιστοποιητικό, με το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ