Τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ από 3 Φεβρουαρίου, ποιοι θα χρειάζονται ειδικό κωδικό

Τι αλλάζει στον ΕΟΠΥΥ από 3 Φεβρουαρίου, ποιοι θα χρειάζονται ειδικό κωδικό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Ο ΕΟΠΥΥ ξεκινά νέο σύστημα επιβεβαίωσης για πέντε κατηγορίες παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Από 3 Φεβρουαρίου 2025 θα απαιτείται επιβεβαίωση/ ταυτοποίηση του δικαιούχου περίθαλψης κατά την έκδοση και την εκτέλεση υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, με τη χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης (One-Time-Password), όπως ενημέρωσε ο Οργανισμός. Ο ειδικός κωδικός θα αποστέλλεται με μήνυμα στον πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου κάθε δικαιούχου περίθαλψης, όπως αυτός θα δηλωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω.

Προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, δίνεται η δυνατότητα για μία μόνο φορά, να εκδοθεί και να εκτελεστεί γνωμάτευση υπηρεσιών και προϊόντων υγείας και χωρίς πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, επιλογή που δεν θα είναι διαθέσιμη για τυχόν επόμενες γνωματεύσεις, καθώς θα απαιτείται οι δικαιούχοι περίθαλψης να έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Η εφαρμογή ειδικού κωδικού μιας χρήσης (One-Time-Password) για την έκδοση και εκτέλεση γνωματεύσεων ΕΚΠΥ αφορά τις εξής κατηγορίες παροχών υγείας:

  • Φυσικοθεραπείες και ΚΑΑ Ανοικτής Περίθαλψης
  • Ειδική Αγωγή
  • Υγειονομικό Υλικό
  • Υλικά Πρόσθετης Περίθαλψης
  • Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής

Διευκρινίζεται ότι για τις ειδικές περιπτώσεις ανήλικων τέκνων και υπερηλίκων ισχύουν τα εξής:

  • Ανήλικα τέκνα που δεν έχουν εκδώσει κωδικούς taxisnet: Κατά την έκδοση/εκτέλεση γνωμάτευσης θα γίνεται χρήση του κινητού τηλεφώνου του γονέα, εφόσον έχει κάνει την πιστοποίηση μέσω ΦΑΥ ΕΟΠΥΥ ή ΕΜΕπ.
  • Υπερήλικες που δεν διαθέτουν αριθμό κινητού τηλεφώνου: Υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης υπερηλίκων στον ΦΑΥ ΕΟΠΥΥ με χρήση αριθμού κινητού τηλεφώνου του φροντιστή τους. Στη συνέχεια, η έκδοση/εκτέλεση γνωμάτευσης θα πραγματοποιείται με χρήση του πιστοποιημένου αριθμού κινητού τηλεφώνου του φροντιστή.

Η πιστοποίηση του αριθμού κινητού τηλεφώνου μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) του ΕΟΠΥΥ (μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ www.eopyy.gov.gr), είτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) (μέσω της ιστοσελίδας του www.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών).

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συναγερμός μετά τη νέα έξαρση - «Lockdown» αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δυστυχώς, εκεί που τα πηγαίναμε καλά από Μάρτιο μέχρι Μάιο, τώρα έχουμε μία εκτίναξη των κρουσμάτων και νέες εστίες, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, λέει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης
LIFO NEWSROOM
Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

Ελλάδα / Καιρός σήμερα: Πέφτει στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, στο Ιόνιο, την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική Πελοπόννησο», αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
LIFO NEWSROOM