Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν την ώρα που έβαζαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού

Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν την ώρα που έβαζαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού Facebook Twitter
0

Δύο νεαροί, 27 και 28 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που προσπαθούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε πολυκατοικία στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει πρώην υπουργός. 

Η σύλληψη έγινε έπειτα από πολυήμερη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο 28χρονος εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να κοιτά επίμονα πολυκατοικία της περιοχής. Εκεί, έπειτα από λίγο, ο 27χρονος άφησε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Λίγο αργότερα, ο 28χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης και συνελήφθη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.

10 προσαγωγές, έρευνες σε 4 σπίτια

Έπειτα από τη σύλληψη των δύο έγιναν έρευνες σε 4 σπίτια στο κέντρο της πόλης, στα οποία διέμεναν ο 27χρονος και ο 28χρονος, ενώ προσήχθησαν 10 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές,
  • χειροβομβίδα - δακρυγόνο,
  • σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια,
  • πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι,
  • σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητες κάνναβης, και
  • φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM