Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν την ώρα που έβαζαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού

Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν την ώρα που έβαζαν εμπρηστικό μηχανισμό σε σπίτι πρώην υπουργού Facebook Twitter
0

Δύο νεαροί, 27 και 28 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που προσπαθούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε πολυκατοικία στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει πρώην υπουργός. 

Η σύλληψη έγινε έπειτα από πολυήμερη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο 28χρονος εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να κοιτά επίμονα πολυκατοικία της περιοχής. Εκεί, έπειτα από λίγο, ο 27χρονος άφησε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης, δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Λίγο αργότερα, ο 28χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της πόλης και συνελήφθη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.

10 προσαγωγές, έρευνες σε 4 σπίτια

Έπειτα από τη σύλληψη των δύο έγιναν έρευνες σε 4 σπίτια στο κέντρο της πόλης, στα οποία διέμεναν ο 27χρονος και ο 28χρονος, ενώ προσήχθησαν 10 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές,
  • χειροβομβίδα - δακρυγόνο,
  • σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια,
  • πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι,
  • σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητες κάνναβης, και
  • φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM