Θεσσαλονίκη: Πρωτοφανείς εικόνες – Αγριογούρουνο «έκοβε βόλτες» στην πλατεία Αριστοτέλους (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Πρωτοφανείς εικόνες – Αγριογούρουνο «έκοβε βόλτες» στην πλατεία Αριστοτέλους (βίντεο) Facebook Twitter
0

Μετά από μήνες lockdown που μείωσε την κινητικότητα των ανθρώπων, αγριογούρουνα εμφανίζονται ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγο λεπτά μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, ένα αγριογούρουνο κατηφόρισε από το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου μέχρι την Αριστοτέλους. Παράλληλα, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τριγυρνούσε ανενόχλητο σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ «έκοβε» βόλτες μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Στη συνέχεια κατέβηκε την Αριστοτέλους, προχώρησε στην παραλιακή Λ. Νίκης και μετά «τρύπωσε» στην οδό Χάψα, στην περιοχή όπου βρίσκεται το κτήριο του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως έχει δηλώσει στο GRTimes ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βλάχος, «το θέμα με τα υβρίδια αγριογούρουνα είναι πάρα πολύ σοβαρό, το αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη και για την αντιμετώπισή του, χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική, διότι ο υβριδισμός του είδους δημιουργεί μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό».

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, «δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τον πολίτη εκτός και αν προκληθεί πανικός καθώς επίσης και στην περίπτωση που νιώσουν απειλή ενώ θηλάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και προσπάθεια να ταϊστούν, ακόμα και αν φαίνονται ήρεμα. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν σκύλο, καθώς στην περίπτωση αυτή τα αγριογούρουνα μπορούν να νιώσουν απειλή και να επιτεθούν. Και βέβαια, υπάρχει σημαντικό ζήτημα από την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, είτε στον περιφερειακό, είτε στον αστικό ιστό».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ