Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να μεταφέρουν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων και με ταξί

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να μεταφέρουν χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων και με ταξί Facebook Twitter
0

Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων προσπάθησαν να μεταφέρουν, μεταξύ άλλων και ...με ταξί, πέντε αλλοδαποί που συνελήφθησαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Οι πέντε συνελήφθησαν για κατοχή και εμπορία συνολικά 5.633 πακέτων λαθραίων τσιγάρων και 134 λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

 

Αναλυτικά, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, στην κατοχή του ενός εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, κατά την έξοδό του από την οικία του, βρέθηκαν 30 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμη δύο από τους συλληφθέντες, όταν βγήκαν από την ίδια κατοικία με σκοπό να παραλάβουν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από ταξί, το οποίο είχε καταφτάσει στο σημείο. Μετά τη διενέργεια ελέγχου στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν εντός του χώρου των αποσκευών του 2.460 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του, επίσης, συνελήφθησαν.

 

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία των τριών πρώτων συλληφθέντων, κατά την οποία βρέθηκαν άλλα 316 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 49 συσκευασίες λαθραίου καπνού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο σπίτι τους, το οποίο χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, βρέθηκαν άλλα 1.827 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 85 συσκευασίες λαθραίου καπνού. Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα σε μεταφορική εταιρεία, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ευρεθέντα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το ταξί. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ