Ομάδα αντιεξουασιαστών στη Θεσσαλονίκη κατέλαβε τον χώρο που προορίζεται για τη διεξαγωγή του Straight Pride, ενώ απόψε κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride 2019

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έφτασε πριν λίγη ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους ομάδα περίπου εκατό αντιεξουσιαστών, με στόχο να εμποδίσει τη διοργάνωση του Straight Pride, το οποίο ανακοινώσει η οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» για τις 19:00 στο συγκεκριμένο χώρο. Στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

 

Σημειώνεται πως σήμερα στη Θεσσαλονίκη, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride 2019 που ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, με την μεγάλη Παρέλαση Υπερηφάνειας που καταλήγει στον Λευκό Πύργο. Οκτώ χρόνια μετά το πρώτο Thessaloniki Pride και ενώ το 2020 η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί το Europride, το φεστιβάλ ετοιμάζεται ξανά «να γράψει ιστορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης» από τις 18 μέχρι τις 22 Ιουνίου, γιορτάζοντας φέτος την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall.

 

Με πληροφορίες από seleo.gr/thestival.gr