Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης

Άρειος Πάγος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση».

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής: «Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου …. και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».
 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM