Θεσσαλονίκη: Ο σκύλος έσωσε μητέρα και κόρη από τη φωτιά

Θεσσαλονίκη: Ο σκύλος έσωσε μητέρα και κόρη από τη φωτιά Facebook Twitter
0

Τα γρήγορα αντανακλαστικά ενός σκύλου έσωσαν από τα χειρότερα μία μητέρα και την κόρη της, στη Θεσσαλονίκη, των οποίων η μονοκατοικία πήρε φωτιά. 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το σπίτι της οικογένειας στην Πολίχνη άρχισε να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ οι δύο γυναίκες κοιμόντουσαν βαθιά. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ηλεκτρικό, θερμαντικό σώμα και επεκτάθηκε σε ρούχα των γυναικών, χωρίς καμία από τις δύο να αντιληφθεί το παραμικρό, κινδυνεύοντας να λιποθυμήσουν από τις αναθυμιάσεις.

Ευτυχώς ο σκύλος του σπιτιού άρχισε να γαβγίζει, ξυπνώντας τελικά την κόρη πριν να είναι αργά. Εκείνη ειδοποίησε με τη σειρά της τη μητέρα της, που κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο, και οι δύο γυναίκες βγήκαν εγκαίρως από το σπίτι. 

«Είναι καλός φύλακας», δήλωνε αργότερα η μητέρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους.  

«Ο σκύλος ήταν που ξύπνησε τη μικρή και μετά η μικρή ξύπνησε εμένα. Έπειτα, πήρα τηλέφωνο την Πυροσβεστική και μας είπαν ότι έρχονται αμέσως, αλλά να απομακρυνθούμε από το σπίτι (...) Στην αρχή είχα προσπαθήσει να σβήσω τη φωτιά με κουβάδες, αλλά φούντωσε περισσότερο. Είναι καλός φύλακας τελικά ο σκύλος».

Η φωτιά ξέσπασε στις 05:25 τα ξημερώματα και επί τόπου έσπευσαν για την κατάσβεση 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Από την φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, μετά και την έγκαιρη αντίδραση του κατοικίδιου τετράποδου. 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ