Πρόστιμο ύψους 150 ευρώ ο καθένας καλούνται να πληρώσουν δύο άτομα που εντοπίστηκαν χθες στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη να κάνουν γκράφιτι με σπρέι.

 

Η δημοτική αστυνομία εντόπισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα δύο άτομα στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα για ρύπανση.

 

Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην υπόθεση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ώστε οι παραβάτες να τιμωρηθούν και να επιβαρυνθούν με το κόστος αποκατάστασης της ζημίας που προκάλεσαν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

 

«Είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αστυνομία επιβάλλει τέτοιο πρόστιμο. Κινήθηκε, επίσης, το νομικό τμήμα του δήμου διότι παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις για σεβασμό του δημόσιου χώρου και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης για ευπρεπισμό της πόλης, κάποιοι επιμένουν.

 

Τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν. Πέραν όμως αυτού, οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώνουν και την αποκατάσταση της ζημιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγκλής.

 

Καθαρίζει και η Αθήνα

 

Παράλληλα, στην Αθήνα τρέχει το σχέδιο «αντιγκράφιτι» από τον δήμο, με ειδικά συνεργεία να καθαρίζουν το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

 

Ενδεικτικά παρατίθενται οι φωτογραφίες από την εικόνα πριν και μετά στα Αναφιώτικα. μία δράση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr