ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8μμ ζητά ο δήμαρχος - «Είμαστε σε πόλεμο»

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8μμ ζητά ο δήμαρχος - «Είμαστε σε πόλεμο» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ζητά ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

«Δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown» εκτίμησε ο κ. Ζέρβας μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο δήμαρχος προανήγγειλε νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα.

»Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.


Στόχος, όπως είπε, είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ μιλώντας για τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι καθημερινά, οι δημοτικές αρχές μαζεύουν ακόμα και τετραπλάσιες ποσότητες σκουπιδιών από κοινόχρηστους χώρους. 

Η συμπρωτεύουσα μετρά 1.818 κρούσματα σε μόλις τρεις ημέρες και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης εν μέσω της πρωτοφανούς έκρηξης κρουσμάτων, με 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη. 

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος εκτιμούσε χθες πως είναι πιθανό να καταγραφούν ακόμα περισσότερα κρούσματα τις προσεχείς μέρες. «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ. Παράλληλα γίνονται σκέψεις στο υπουργείο Υγείας να δοθεί ως κίνητρο σε γιατρούς εντατικολόγους, πνευμονολόγους και αναισθησιολόγους, αμοιβή ακόμα και 3.000 ευρώ, για το διάστημα που θα υπηρετούν στις ΜΕΘ Covid-19.

Η στελέχωση των ΜΕΘ θεωρείται χρόνιο ζήτημα, αλλά ειδικά αυτή την περίοδο φαίνεται πως το πρόβλημα γίνεται πιο πιεστικό. Ενδεικτικό είναι πως στο νοσοκομείο Σωτηρία, από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που στήθηκαν ύστερα από δωρεά της Βουλής, λειτουργούν μόνο 12 σε πρώτη φάση επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ