Θεσσαλονίκη: 5 απομακρύνσεις φιδιών την τελευταία εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Πέντε περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών- «Συνηθισμένο το φαινόμενο» Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Πέντε περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών την τελευταία εβδομάδα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης. 

Η ομάδα εθελοντών διάσωσης ζωών στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε πέντε φορές από την αστυνομία, προκειμένου να παρέμβει για να απομακρύνει φίδια από σπίτια, αυλές ακόμη και αυτοκίνητα.

Τα περιστατικά αφορούσαν, έναν τυφλίνο στην Άνω Πόλη, ένα νερόφιδο στη Γιαννιτσών, έναν λαφιάτη στον Εύοσμο, μια οχιά από αυλή σπιτιού στο Πανόραμα και μια ακόμα περίπτωση στο Χορτιάτη.

«Δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου. Κάθε σεζόν προκύπτουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 80 περιστατικά απομάκρυνσης φιδιών», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εθελοντής της ομάδας Στέλιος Γερωνυμάκης. «Τα περιστατικά είναι σχεδόν τα ίδια, απλώς πλέον δημοσιοποιούνται περισσότερο», σημειώνει.

Όσον αφορά την απρόσμενη συνάντηση με φίδι, ο Στέλιος Γερωνυμάκης συνιστά να μην χάνουν οι πολίτες την ψυχραιμία τους, να κρατήσουν αποστάσεις και να ενημερώσουν τις αρχές. «Απόσταση, οπτική επαφή και άμεση ειδοποίηση των αρχών, οι τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε άμεσα, καθώς ένας λάθος χειρισμός μπορεί να είναι επιβλαβής και για τον πολίτη, αλλά και για το ερπετό», καταλήγει ο κ. Γερωνυμάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM