Θεσπρωτία: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στην Παραμυθιά τη Δευτέρα - Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού

Θεσπρωτία: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στην Παραμυθιά τη Δευτέρα - Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού Facebook Twitter
Θεσπρωτία: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στην Παραμυθιά αύριο - Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού (Eurokinissi)
0

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας αύριο Δευτέρα, μετά τα επτά κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν απόψε από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Μετά από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε προσωρινή, καραντίνα τέθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το μεσημέρι το Epirus TV News, αρχικά εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό μία 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2024: Συμβουλές για το Μηχανογραφικό - Ποια τα χαρακτηριστικά για «σχολές του μέλλοντος»

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2024: Συμβουλές για το Μηχανογραφικό - Ποια τα χαρακτηριστικά για «σχολές του μέλλοντος»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στις 28 Ιουνίου 2024, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας για να καταθέσουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό του Δελτίο
NEWSROOM