Θεοφάνεια στον Πειραιά του 1920

Θεοφάνεια στον Πειραιά του 1920 Facebook Twitter
Πειραιάς - Μπροστά στο Δημαρχείο (περ. 1920)
0

Πιθανολογώ ότι πρόκειται για εορτασμό των Θεοφανείων ή αποβίβαση κάποιων επισήμων επισκεπτών και κλίνω προς το πρώτο γιατί απ' όσο ξέρω, οι επίσημοι την εποχή εκείνη αποβιβάζονταν στο Ν. Φάληρο.


Πίσω από το πλήθος η Κεντρική Δημοτική Αγορά, που κατεδαφίστηκε το 1968 για να υψωθεί στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο αποτυχημένος «Πύργος» του Πειραιά. Έκτοτε οι δημοτικές ηγεσίες του Πειραιά, προσπαθούν, χωρίς αποτέλεσμα, να βρουν λύση για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου αυτού κτιρίου. Η αξιοποίησή του μαζί με άλλα εγκαταλελειμμένα ακίνητα στο Δήμο περιλαμβάνεται στις ενέργειες του υπό εκπόνηση ΣΟΑΠ (Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης) για το Δ. Πειραιά.

Σταυρ. Μπαλ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM