Θεμιστοκλέους για το εμβόλιο Johnson & Johnson: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός στην Ελλάδα

Θεμιστοκλέους για το εμβόλιο Johnson & Johnson: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις.

«Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε στην ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

Υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες μεταξύ 55-59 ετών και από το Σάββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, είπε πως κάπου τώρα κλείνει ένα έτος από τους πρώτους εμβολιασμούς στο πλαίσιο δοκιμών και η επιστήμη δεν θα αργήσει να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο θα χρειάζεται μια πρόσθετη δόση μετά από 6-8 μήνες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν» είπε.

«Ισχύει ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από την πανδημία», τόνισε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ελλάδα / Μάριος Διονέλλης: Απολύθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών - «Διαφώνησα ανοιχτά με τη στήριξη σε Τσίπρα»

«Είπα και έγραψα για αυτά, σε μια εφημερίδα που τα 13 προηγούμενα χρόνια, έδειχνε ανοχή στη διαφορετική άποψη» σχολίασε, χαρακτηρίζοντας την απόλυσή του «παράσημο»
THE LIFO TEAM