ΒΑΣΕΙΣ 2024

Θέμης Σοφός: Έκαναν γκρουπ στο viber, έβαλαν την Σοφία Πολυζωγοπούλου και έπαιρνε μηνύματα από τον Λύτρα

Απόστολος Λύτρας: Πώς παραβιάστηκαν οι όροι του εισαγγελέα- Τι λέει ο συνήγορος Πολυζωγοπούλου Facebook Twitter
Απόστολος Λύτρας/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην ανακρίτρια μεταβαίνει σήμερα ο Θέμης Σοφός, συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου, Απόστολου Λύτρα, και να ζητήσει, σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των όρων αυτών με την προσωρινή κράτηση.

Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, που επέβαλε ο εισαγγελέας στον Απόστολο Λύτρα συνιστούν παραβίαση όρων που αποφάσισε η εισαγγελέας, καθώς δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, να την έχει εντάξει στο γκρουπ χωρίς τη θέλησή της, καθώς και τα συγγενικά του πρόσωπα να μεταβούν στο σπίτι της πρώην συζύγου του. Αυτοί είναι οι λόγοι που ο Απόστολος Λύτρας αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, σύμφωνα με το συνήγορο της συζύγου Θέμη Σοφό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στο OPEN.

«Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων» εξήγησε ο Θέμης Σοφός.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της. Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ' εντολήν του κ. Λύτρα, η πρώην σύζυγός του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Ο κ. Σοφός ανέφερε ότι κατά το χθεσινό επεισόδιο δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις, κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κυρίας Πολυζωγοπούλου να ζητάει από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.

Θέμης Σοφός για Απόστολο Λύτρα: «Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας»

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό, και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας, δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει επίπτωση στο καθεστώς με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, απάντησε: «Αφενός μεν οι πράξεις οι οποίες καταγγέλθηκαν με την έγκληση που υπέβαλε η Σοφία οδηγούν στην αυτόφωρη διαδικασία, αφετέρου δε αυτές αξιολογούνται ως τέτοιες από την ανάκριση οίκοθεν και αυτεπαγγέλτως για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες όπως αυτές θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να αποφασιστούν από την ανάκριση».


 

Ελλάδα
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος» λέει ο συνήγορός του

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: «Δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος, θέλει να πάρει ρούχα και χρήματα» λέει ο συνήγορός του

«Υπήρχε επικοινωνία με την παθούσα, όχι από τον κύριο Λύτρα, από χτες, προκειμένου να μεταβεί η θυγατέρα του με τη μητέρα της και να πάρουν ορισμένα πράγματα. Πήγαν λοιπόν, δεν ήταν αρνητική από ό,τι ξέρω, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες» επισήμανε ο Πέτρος Πανταζής 
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM