Νέα επιχείρηση με στόχο να σφραγιστεί το θέατρο «Εμπρός» πραγματοποίησε η αστυνομία με την «Ανοιχτή Πόλη» να καταθέτει μήνυση καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

 

Νωρίτερα σήμερα, συνεργείο βρέθηκε στην οδό Ρήγα Παλαμήδη προκειμένου να σφραγίσει εκ νέου το ιστορικό θέατρο, τοποθετώντας λαμαρίνες στο κτίριο και προκαλώντας ξανά οργισμένες αντιδράσεις.

 

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα επιχείρηση:

 

Θέατρο Εμπρός: Νέα επιχείρηση να σφραγιστεί με λαμαρίνες - Μήνυση κατέθεσε ο Ηλιόπουλος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Θέατρο Εμπρός: Νέα επιχείρηση να σφραγιστεί με λαμαρίνες - Μήνυση κατέθεσε ο Ηλιόπουλος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Θέατρο Εμπρός: Νέα επιχείρηση να σφραγιστεί με λαμαρίνες - Μήνυση κατέθεσε ο Ηλιόπουλος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Στο σημείο βρέθηκε και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», με τον Νάσο Ηλιόπουλιο να γνωστοποιεί τη νέα απόπειρα των αρχών να κλείσουν το ιστορικό κτίριο, ενώ πρόσθεσε ότι κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του συνεργείου για να σταματήσει η διαδικασία, τουλάχιστον προσωρινά, όπως και συνέβη.

 

«Βρεθήκαμε εδώ από το πρωί γιατι ενημερωθήκαμε ότι γίνεται προσπάθεια σφραγίσματος με λαμαρίνες και οξυγονοκόλληση, διαδικασία παράνομη γιατί μιλάμε για ένα μνημείο αρχιτεκτονικής μνήμης της πόλης, χωρίς να υπάρχει άδεια από τη Νεωτέρων Μνημείων. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο καταθέσαμε μήνυση και με αυτόν τον τρόπο έχουν σταμτήσει τώρα οι διαδικασίες. Η θέση μας είναι ότι το Θέατρο Εμπρός είναι ένας ζωντανός πολιτιστικό χώρος, που πρέπει να μείνει ανοιχτός και να διατηρηθεί ως χώρος πολιτισμού και αρχιτεκτονικής μνήμης της πόλης, γι αυτό θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία έδωσε εντολή στο συγκεκριμένο συνεργείο να προχωρήσει στις εν λόγω εργασίες χωρίς να έχει άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, όπως διαπιστώθηκε από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκε στο σημείο.

 

Την ίδια στιγμή, αναμένεται επίησς η άφιξη περιπολικού που θα μεταφέρει τα μέλη του συνεργείου στο τμήμα, όπως προβλέπει η διαδικασία της μηνυτήριας αναφοράς.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο, πολίτες είχαν προχωρήσει σε επανακατάληψη του θεάτρου, σπάζοντας τις πόρτες του κτιρίου και μπαίνοντας μέσα.

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ειδική Ομάδα ΟΠΚΕ της αστυνομίας είχε χτίσει με τσιμέντο την είσοδο στο κτίριο, που είχε μετατραπεί σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο πολιτισμού.