Θάνατος Τζωρτζίνας: Ανιχνεύθηκε Nor-κεταμίνη στα ούρα της και «ανατρέπει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου»

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ανιχνεύθηκε Nor-κεταμίνη στα ούρα της και «ανατρέπει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου» Facebook Twitter
0

Νέο εύρημα των ιατροδικαστών φαίνεται να έρχεται κόντρα στην υπερασπιστική γραμμή της προφυλακιστέας για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είχε ισχυριστεί πως οι γιατροί, κι όχι η ίδια, είχαν χορηγήσει κεταμίνη στο παιδί. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στα ούρα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε η «nor κεταμίνη»

«Όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, ένας φυσιολογικός μηχανισμός, μια βιοχημική διαδικασία που παράγει ενέργεια» εξηγεί ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, διευκρινίζοντας: «Μπαίνοντας η κεταμίνη μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, θα μεταβολιστεί στο ήπαρ και μεταβολιζόμενη θα μετατραπεί από κεταμίνη σε nor κεταμίνη». 

 «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρχε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατό με αυτό των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η ουσία πιθανότατα χορηγήθηκε αρκετά νωρίτερα στο παιδί, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τη μεταβολίσει, κι άρα όχι στην προσπάθεια των γιατρών να σώσουν το κορίτσι, όπως υποστηρίζει η 33χρονη κατηγορούμενη και μητέρα τού παιδιού. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM