Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Ίριδας και της Μαλένας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Ίριδας και της Μαλένας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος των ιατροδικαστών που είχαν συντάξει τις εκθέσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δυο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cnn.gr, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώτσας Τσιάρας ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Οι ιατροδικαστές που είχαν συντάξει τις εκθέσεις για τη Μαλένα (Ιούλιος 2019) και την Ίριδα (Μάρτιος 2020) ήταν η κα Τσάκωνα και η κα Τσόλια αντίστοιχα.

Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Ο επικεφαλής έχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εσωτερική έρευνα είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο κ. Καρακούκης μαζί με τον κ. Καλογριά, μετά την παραγγελία της εισαγγελίας, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ