ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Τέλος τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία - Θα προσμετρώνται κανονικά οι απουσίες

Τέλος τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία - Θα προσμετρώνται κανονικά οι απουσίες Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas/SOOC
0

Καταργούνται από σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου, τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Στη σχετική ΚΥΑ αναφέρεται πως εφ εξής οι μαθητές που θα βρεθούν θετικοί στην Covid-19, δεν θα χρειάζεται να μείνουν σε πενθήμερη απομόνωση.

Σε περίπτωση που απουσιάσουν από το σχολείο, θα προσμετρώνται κανονικά οι απουσίες, ενώ κανονικά θα υπολογίζονται πια οι απουσίες και λόγω γρίπης, που έως τώρα καταγράφονταν αλλά δεν λαμβάνονταν υπόψιν στους ελέγχους. 

Ειδικότερα, στην ΚΥΑ αναφέρεται:

«Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας "Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους" (Β’ 4695).

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM