Οι πρόεδροι των ΤΕΙ σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο, λόγω της οικονομική ασφυξίας και του κουρέματος των αποθεματικών των ιδρυμάτων.
Τα παραπάνω ειπώθηκαν,μεταξύ άλλων, στη σύνοδο των προέδρων των ιδρυμάτων ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Όπως ανακοινώθηκε, τα ΤΕΙ δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους προβλήματα.
Παράλληλα, παρατηρούνται δυσλειτουργίες και λόγω του νέου νόμου. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ ανέφεραν ότι ακόμη και στα επτά ιδρύματα που έχουν εκλεγεί Συμβούλια Διοίκησης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ο νέος νόμος, αφού δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι και αποφάσεις που είναι απαραίτητες για να μην υπάρχουν νομικά «κενά».
Ο υπουργός διαβεβαίωσε, πάντως, ότι θα βρεθούν λύσεις και η κατάσταση θα εκτονωθεί, ώστε τα ιδρύματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο.
Συγχρόνως, οι πρόεδροι των ΤΕΙ έθεσαν και σειρά θεσμικών αιτημάτων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αν μειωθούν οι συμβασιούχοι καθηγητές τους, όπως είχε προαναγγελθεί, πολλά ιδρύματα θα έχουν επιπρόσθετο πρόβλημα λειτουργίας.
Ελλάδα /
Τα ΤΕΙ προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για το "κούρεμα" των αποθεματικών τους

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εξαιρετικά σπάνιος «χρυσός» αστακός παραλίγο να καταλήξει στο πιάτο - «1 στα 30 εκατομμύρια»

Βάλερι Μαχάφεϊ: Πέθανε η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός

Champions League: H Παρί νίκησε με 5-0 την Ίντερ και κατέκτησε το τρόπαιο

TikTok: Περισσότερα από τα μισά βίντεο για την ψυχική υγεία παραπληροφορούν, διαπιστώνει μελέτη

To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση
