Σενάρια για νέα μέτρα για ανεμβολίαστους- Σε εστίαση, σχολεία, εμπορικά καταστήματα

Τα σενάρια για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση, σχολεία, εμπορικά καταστήματα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο των μέτρων που θα εφαρμοστούν σε ό,τι αφορά στην πανδημία.

Τα σενάρια θέλουν ειδικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους, σχολεία και Πανεπιστήμια ήδη από την έναρξη του φθινοπώρου.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία, γεγονός που σημαίνει ότι η λογική του Ιουλίου και του Αυγούστου για τους κλειστούς χώρους θα συνεχίζει και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα, με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, τα εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, και κινηματογράφοι σε κλειστούς χώρους, θα είναι μόνο για τους για εμβολιασμένους.

Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ενώ για τους ανεμβολίαστους θα απαιτούνται δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα.

Ομοίως, στα σχολεία, θα χρειάζεται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ενώ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους θα απαιτούνται δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ανεμβολίαστους μαθητές από 12 ετών και άνω.

Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα θα ισχύσουν και για όσους υπαλλήλους δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ όσον αφορά στα εμπορικά καταστήματα, το πιθανότερο είναι να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση διπλής μάσκας.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ