Παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου προτείνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι αποτελεί προσωπική του άποψη και ότι την θεωρεί πιο ιδανική ημερομηνία από τις 14 Δεκεμβρίου.

 

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι η λελογισμένη άρση του lockdown από τις 21 Δεκεμβρίου θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια στο σύστημα, καθώς εκτίμησε πως με την άρση των μέτρων θα αυξηθούν και τα κρούσματα. «Να έχουμε 15 ημέρες διακοπών, να έχουμε κάποια κανονικότητα»,  ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

«Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν αυτή την στιγμή καμία πρόβλεψη γιατί δεν διανοούμαι ότι θα ανοίξουμε την κοινωνία έχοντας τις μονάδες καλυμμένες κατά 88%, στην Θεσσαλονίκη 100% και έχοντας αυτόν τον αριθμό των νεκρών», είπε, προσθέτοντας πως το lockdown που έχουμε είναι λίγο χαλαρό και δεν βοηθάει στην γρήγορη αποκλιμάκωση της πανδημίας.

 

Παράλληλα σημείωσε πως την ημέρα που θα ανοίξει η κοινωνία θα υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού ενώ υπενθύμισε πως ελάχιστοι Έλληνες έχουν αντισώματα, λέγοντας πως θα πρέπει να ξεχάσουμε το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου.

 

«Δεν θα κάνουμε κανονικές γιορτές, μην έχουμε την ιδέα ότι θα έχουμε πλήθη καταναλωτών στα καταστήματα», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση, εστία διασποράς είναι τα σπίτια. «Χριστούγεννα μόνοι μας. Καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας», ανέφερε.

 

Ο κ. Σύψας έκανε επίσης λόγο για άνοιγμα με περιορισμούς για το ωράριο, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα αλλά και sms μέχρι και τις ημέρες των γιορτών.

 

«Αν καταφέρουμε και εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες αρχές καλοκαιριού τότε θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε και θα σημάνει και το τέλος της επιδημίας στη χώρα», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr