Συντριβή Antonov: Ανασύρθηκε μία σορός, δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες- Η 2η φάση της επιχείρησης

Συντριβή Antonov: Ανασύρθηκε μία σορός, δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες- Η 2η φάση της επιχείρησης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Στη δεύτερη φάση μπήκε η επιχείρηση που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα. 

Στην περιοχή δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες και πλέον έχει αρχίσει η ανάσυρση σορών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σε έκτακτη ενημέρωση για το αεροπορικό δυστύχημα

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, εκτός από πυροσβέστες και ομάδες ΕΜΑΚ, στο σημείο βρέθηκαν ειδικά οχήματα επικίνδυνων υλικών, ομάδα drones που ήδη έχει εντοπίσει σορούς επιβαινόντων στο Antonov, μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, αλλά και λόχος πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας, του ΓΕΕΘΑ, όπως και κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος. 

«Από τις μετρήσεις δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. «Έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με ειδικευμένο προσωπικό του στρατού και 30 πυροσβέστες, για τη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφορά των σορών σε χώρο απολύμανσης», συμπλήρωσε. 

«Έχει ανασυρθεί μία σορός και έχει εντοπιστεί άλλη μία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Συνεχίζονται οι έρευνες για τα άλλα έξι μέλη του πληρώματος, που ήταν όλοι τους ουκρανικής καταγωγής. 

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφος εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο με βάση τα διεθνή πρότυπα, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας, αποκλείστηκε η περιοχή επειδή υπήρχε η πληροφορία ότι το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, ενώ ενημερώθηκαν οι κάτοικοι μέσω του 112 να κλείσουν προληπτικά πόρτες και παράθυρα και να μην προσεγγίζουν την περιοχή της συντριβής. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΒΡΟΧΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού - Εκτιμήσεις για εκατοντάδες τόνους ανά στρέμμα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή του για τον καιρό, ανέφερε πως τα βαρομετρικά χαμηλά δημιουργούνται από την «επαφή» της πολικής, αέριας μάζας με τις θερμές θάλασσες της Μεσογείου
LIFO NEWSROOM
Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Ελλάδα / Επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι για την «Ιθάκη» Τσίπρα: «Το Μάτι δεν είναι μυθιστόρημα – είναι θάνατος»

Η Κατερίνα Μαλά, που σώθηκε από τις φλόγες, υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Τσίπρας περιγράφει τα γεγονότα θυμίζει μυθιστορηματική αφήγηση, απομακρυσμένη από τη σκληρή πραγματικότητα της ημέρας εκείνης
LIFO NEWSROOM