ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Συνελήφθησαν αστυνομικοί σε Αθήνα και Κυκλάδες - Για παράβαση καθήκοντος

Συνελήφθησαν αστυνομικοί σε Αθήνα και Κυκάδες - Για παράβαση καθήκοντος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Συνελήφθησαν σε Αθήνα και σε νησί των Κυκλάδων αστυνομικοί που εργαζόταν και ως φύλακες σε βίλα κατοίκου από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα και σε νησί των Κυκλάδων όπου υπηρετούν, τρεις αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο δόκιμοι αστυφύλακες, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε σπίτι ιδιώτη στο νησί, παραβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα καθήκοντά τους.

Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι και ακόμα τρεις αστυνομικοί, που επίσης υπηρετούν στο ίδιο νησί. Για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητάς τους, προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία καθώς και το αποδεικτικό υλικό που ανέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της φυσικής επιτήρησης.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αστυνομικοί τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε σπίτια ιδιωτών στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος

Ελλάδα / 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 - Το χρονικό της τραγωδίας

Οι απόπειρες κατά του Μακαρίου και το πραξικόπημα του Σαμψών - Η προετοιμασία της Τουρκίας, οι αφορμές και ο πρώτος Αττίλας - Η αντίδραση της Χούντας - Οι συνομιλίες στη Γενεύη και η δεύτερη εισβολή
LIFO NEWSROOM