Συνεχίζεται το «μαρτύριο της σταγόνας» στη Θεσσαλονίκη - Έρευνα εισαγγελέα για τη διακοπή υδροδότησης

Συνεχίζεται το «μαρτύριο της σταγόνας» στη Θεσσαλονίκη - Έρευνα εισαγγελέα για τη διακοπή υδροδότησης Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς, που βιώνουν μια από τις μακροβιότερες διακοπές υδροδότησης στην σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΥΑΘ, ξεκίνησε η τροφοδότηση του αγωγού της Αραβησσού με νερό, αφού ολοκληρώθηκε ο ποιοτικός έλεγχος, ώστε να βεβαιωθεί πως πρόκειται για ασφαλές νερό κατάλληλο προς κατανάλωση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το thessnews.gr, αρκετές ήταν οι περιοχές όπου οι καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι δεν έχει έρθει το νερό στα νοικοκυριά τους παρά τις διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα γινόταν το προηγούμενο βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας το δίκτυο υδροδότησης τροφοδοτούνταν με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού.

Μάλιστα συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης την οποία παρήγγειλε.

Με έγγραφη παραγγελία προς την εισαγγελέα ποινική δίωξης Αργυρή Βαλούση, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν για την αποκατάστασή τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί εάν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους από τη συνεχιζόμενη έλλειψη νερού σε σχολεία, κοινωφελείς εγκαταστάσεις κ.ά.

Ένα άλλο, δεύτερο, σκέλος της ίδιας έρευνας συνδέεται με τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να γίνει έλεγχος για τον τρόπο συντήρησης των υποδομών και του δικτύου ύδρευσης, όπως επίσης για τα οικονομικά κονδύλια που διατέθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό, κι εφόσον διατέθηκαν, εάν αυτά κατευθύνθηκαν και αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι πρωτίστως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται μία σειρά από πλημμελήματα, όπως η παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η παράβαση καθήκοντος κ.ά.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ