Συναγερμός στο Δρομοκαϊτειο καθώς δύο ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

 

Οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, αλλά ήρθαν σε επαφή με όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς.

 

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς τρόφιμους της δομής, οι οποίοι νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, την Πέμπτη τους έγινε τεστ για την ασφάλεια των υπολοίπων και σήμερα τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

 

Οι δύο ασθενείς κοιμόντουσαν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος και με το προσωπικό, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το μέγεθος της διασποράς.

 

Το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες, προκειμένου να μεταφερθούν οι ασθενείς σε ειδικές μονάδες φροντίδας ασθενών με κορωνοϊό.

 

Νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 229 νέα κρούσματα το τελευταία 24ωρο στη χώρα.

 

Από αυτά τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Παράλληλα, 82 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

 

To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, καταγράφονται 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο και 409 θάνατοι συνολικά στη χώρα.

 

Οι 153 (37.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.