Συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ από ΙΝΚΑ- Εντός «μητροπόλεις, γήπεδα και μεγάλες επιχειρήσεις»

Συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ από ΙΝΚΑ- Εντός «μητροπόλεις, γήπεδα και μεγάλες επιχειρήσεις» Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ, για την υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, κατέθεσε και το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

Τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσει η κατάθεση και άλλων συλλογικών αγωγών κατά των υπόλοιπων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως εξηγεί «με τις αγωγές αυτές, στις οποίες έχουν εγγραφεί ως ενάγοντες 1.600 και πλέον καταναλωτές, ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών που κατέβαλαν οι καταναλωτές».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως η αγωγή αφορά στοιχεία τουλάχιστον 1.600 καταναλωτών, κάθε κατηγορίας και έως 5.500 emails, που θα αναγνωστούν, θα διαμορφωθεί ο φάκελος κάθε ενάγοντα και θα συμπεριληφθούν όταν συζητηθεί η αγωγή.

Με αυτή ζητείται να επιστραφούν τα χρήματα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους καταναλωτές, να υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα για να μην έχει κανένας πάροχος το δικαίωμα μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή να διακόπτει το ρεύμα και να μην υπάρχει μονομερής κατάργηση των όρων του συμβολαίου από τον έναν συμβαλλόμενο.

Στην αγωγή συμμετέχουν μικρές, μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι, βιοτεχνίες, γήπεδα όπως το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μητροπόλεις αλλά και οικιακοί καταναλωτές, που είναι οι περισσότεροι, με λογαριασμούς από 2.500 έως 3.500 ευρώ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ