Δύο νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο σκαφών στο Θύνι Αργολίδας. 

 

Σύμφωνα με αξιωματικό του Λιμενικού που μίλησε στο LiFO.gr, ένα δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 άτομα, συγκρούστηκε με πεντάμετρο, ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα - δύο άνδρες και μία γυναίκα.

 

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η σύγκρουση σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το Πόρτο Χέλι αλλά όπως διευκρινίστηκε αργότερα, το δυστύχημα συνέβη στο Θύνι, περί τις 9μ.μ. Το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε αμέσως με τους δύο άνδρες νεκρούς και τη γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.  

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιβάτες του φουσκωτού σκάφους,  περισυνέλεξαν τον έναν νεκρό και την τραυματία, ενώ την άλλη σορό περισυνέλεξε ασθενοφόρο σκάφος. 

 

Στο μεγάλο φουσκωτό σκάφος με βρετανική σημαία, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες - πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά. Το φουσκωτό ήταν εξοπλισμένο με δύο πανίσχυρες μηχανές 350 ίππων η κάθε μία και συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με το ξύλινο σκάφος. Μαρτυρίες θέλουν το φουσκωτό σκάφος να περνά πάνω από το ξύλινο.

 

Οι νεκροί και η τραυματίας είναι ελληνικής καταγωγής. Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο Άργους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες πάνω στο φουσκωτό ούτε κάποια επίσημη ενημέρωση για την τραυματισμένη γυναίκα.