Στον «πάγο» το προσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ- Ζητήθηκαν προτάσεις από τον σύλλογο εργαζομένων

Στον «πάγο» το προσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ- Ζητήθηκαν προτάσεις από τον σύλλογο εργαζομένων Facebook Twitter
Πηγή φωτό MOTIONTEAM
0

Στον «πάγο» μπήκε το προσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους εργαζόμενους να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

 

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη. Στη συνάντηση, «εξηγήθηκε τεκμηριωμένα στην πολιτική ηγεσία γιατί το προσχέδιο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση οποιουδήποτε διαλόγου», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων.Έτσι, ζητήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων να καταθέσει στο υπουργείο Υγείας, με ορίζοντα περίπου δύο μηνών, τις δικές του προτάσεις για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

 

«Το προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία. Δεν υφίσταται πλέον ως προσχέδιο νόμου αλλά υποβαθμίστηκε σε εσωτερικό κείμενο, αντικείμενο επεξεργασίας μόνο για την επιτροπή που το συνέταξε», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.

 

Ακόμη, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι το προσχέδιο «γραφειοκρατικής μετάλλαξης και ουσιαστικής διάλυσης του ΚΕΘΕΑ», το οποίο κατέθεσε επιτροπή που όρισε το διορισμένο από την κυβέρνηση Δ.Σ., προκάλεσε τέτοιας έκτασης αντιδράσεις «που δεν την περίμεναν οι εμπνευστές του, αλλά- ομολογούμε- ούτε εμείς οι ίδιοι».

 

Τέλος, σημειώνουν ότι αποδέχονται την ευθύνη για την κατάθεση προτάσεων. «Όλο το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει για μας μια ευκαιρία ουσιαστικού και δημοκρατικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς και κλειστές πόρτες, ώστε να διαμορφωθούν οι δικές μας προτάσεις, με τη ματιά μας στραμμένη προς το μέλλον και προς την ελληνική κοινωνία», συμπληρώνουν.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη κατά των κυβερνητικών αντιδραστικών πολιτικών

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νίκη κατά των κυβερνητικών αντιδραστικών πολιτικών, έπειτα από αυτή την εξέλιξη.

 

«Μετά το μεγάλο κύμα των αντιδράσεων που ξεκίνησε από μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, τις οικογένειές τους και εθελοντές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να μαζέψει άρον άρον το προσχέδιο νόμου», αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που κατηγορεί την κυβέρνηση για ανευθυνότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ένα ακόμα θέμα η κυβέρνηση απέδειξε την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζει τα πάντα.

Εδώ και μήνες είχε ανακοινώσει την πλήρη διάλυση του ΚΕΘΕΑ που θα σήμαινε ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες.

Μετά το μεγάλο κύμα των αντιδράσεων που ξεκίνησε από μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, τις οικογένειές τους και εθελοντές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να μαζέψει άρον άρον το προσχέδιο νόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό και στήριξε τoν αγώνα των χιλιάδων πολιτών που αντέδρασαν.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβερνητική αναλγησία δεν είναι αήττητη.

Αυτή η νίκη κατά των κυβερνητικών αντιδραστικών πολιτικών ας γίνει το πρότυπο για τις διεκδικήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ