ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση και των οκτώ αξιωματικών, μετά την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας, κατά της απόφασης για άρνηση παράδοσης των δύο τελευταίων αξιωματικών.

Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε χθες το αίτημα αόριστο και αποδέχτηκε ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν εκδοθούν στη Τουρκία.

Με την έφεση ο κ. Λιόγας δέχεται ότι ο φάκελος της Τουρκίας είναι επαρκής για την παράδοση των στρατιωτικών στην χώρα τους, ώστε να δικαστών ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα, ενώ θεωρεί πως οι δικαστές πρέπει να δεχθούν την έκδοση, λόγω των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν την Ελλάδα.

Έτσι, ο Άρειος Πάγος θα κρίνει πλέον την υπόθεση τόσο για τους πέντε που ασκήθηκε έφεση στην μη έκδοσή τους από τον κ. Λιόγα, όσο και των υπολοίπων τριών που προσέφυγαν οι ίδιοι κατά της απόφασης έκδοσης τους.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM