Στόχος χάκερς το Υφυπουργείο Αθλητισμού

Στόχος χάκερς το Υφυπουργείο Αθλητισμού Facebook Twitter
0

Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.


Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ' όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.


Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΑ

Ελλάδα / Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων
THE LIFO TEAM