Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών δήλωσε ότι προσέφυγε ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της εισφοράς 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Η ΕΙΙΡΑ ζητά την ακύρωση του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάιο από τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

 

Στην αίτησή της  θέτει ζήτημα παραβίασης του Ενωσιακού Δικαίου και αντισυνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων του κανονισμού του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Η ΕΙΙΡΑ δηλώνει πως «η εισφορά του 2% αποτελεί ανεπίτρεπτο έμμεσο φόρο υπέρ τρίτων, ο οποίος, πέραν του ότι αντίκειται στο Σύνταγμα και τη νομοθεσία της Ε.Ε., πλήττει την επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, θέτει σε κίνδυνο βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών και οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας, χωρίς από την άλλη να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ίδιου του ασφαλιστικού φορέα, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μπορεί να συνεχίσει να παρέχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες προς εργαζόμενους και συνταξιούχους», ζητώντας επιπλέον την ακύρωση όλων των αναδρομικών εισφορών που έχουν επιβληθεί στα ΜΜΕ.