Στο gov.gr οι παραβάσεις του ΚΟΚ και το ιστορικό του ΚΤΕΟ

Στο gov.gr από εδώ και στο εξής παραβάσεις του ΚΟΚ και το ιστορικό ΚΤΕΟ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και το ιστορικό τον οχημάτων στο ΚΤΕΟ, είναι οι δύο νέες υπηρεσίες που προστίθενται στην εφαρμογή του gov.gr.

Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες που συμβάλλουν στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσω του gov.gr. Με της προσθήκης των δύο υπηρεσιών στην πλατφόρμα, μειώνεται η γραφειοκρατία ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι και χρόνος τόσο για τους πολίτες όσο και για το Δημόσιο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Οι οδηγοί θα μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τους βαθμούς ποινής τους στο Point System, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα συγκεντρωτικής ενημέρωσης για τους ελέγχους ΚΤΕΟ, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιομέτρων που έχει διανύσει το αυτοκίνητό τους.

Τα βήματα για την είσοδο των πολιτών στις νέες υπηρεσίες του gov.gr

Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στις δύο νέες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet. Για το σύστημα Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.-Point System) έχουν πρόσβαση είτε απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://seso.services.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Οι οδηγοί θα λαμβάνουν στη θυρίδα πολίτη τους στο gov.gr βεβαίωση για τους πόντους και τις κλήσεις τους σε μορφή εγγράφου που φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή ένα μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο.

Όσον αφορά στο πλήρες ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων – ΚΤΕΟ, οι πολίτες έχουν πρόσβαση είτε απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://kteo.services.gov.gr/, είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και στην υποενότητα «Μετακινήσεις». Τέλος σημειώνεται πως οι υπηρεσίες αυτές είναι προσβάσιμες και από το auto.gov.gr.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM