Στο εδώλιο διευθύντρια σχολείου και πρώην μαθητής για άγριο bullying σε 14χρονη - «Την έλεγε χοντρέλα, ανώμαλη»

Στο εδώλιο διευθύντρια σχολείου και πρώην μαθητής για υπόθεση άγριου bullying σε 14χρονη Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν η διευθύντρια σχολείου της Βόρειας Ελλάδας και ένας πρώην μαθητής για υπόθεση bullying κατά 14χρονης μαθήτριας, η οποία λαμβάνει ακόμα φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει τα ψυχικά τραύματα από τον εκφοβισμό που βίωσε.

«Συμμαθητής της, την αποκαλούσε πελεκάνο, γυαλάκια, ανώμαλη, χοντρέλα… αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε σχολείο. Με πολύ κόπο τελείωσε και δυστυχώς αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα πια με αυτό που βίωσε» επεσήμανε η μητέρα της στο grtimes.gr.

Η μητέρα εξήγησε πως όλα ξεκίνησαν το 2018 όταν το παιδί της φοιτούσε στο γυμνάσιο.

«Υπήρχε λοιπόν ένας συμμαθητής της ο οποίος συστηματικά την πείραζε, αρχικά. Όμως, από ότι φαίνεται, δεν είχε όρια αυτό το πείραγμα, γιατί άρχισε να παίρνει άλλες διαστάσεις. Το παιδί στην αρχή δεν μας είχε πει κάτι, έβλεπα πως ήταν λίγο προβληματισμένη αλλά που να πάει το μυαλό μου, για το τι συνέβαινε. Μέχρι που κάποια στιγμή έρχεται από το σχολείο με γοερό κλάμα. Παθαίνω σοκ».

Η 14χρονη εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε και η μητέρα της πήγε στη διευθύντρια του σχολείου για να διευθετηθεί η υπόθεση.

«Ενημέρωσα και εκείνη μου είπε ότι δεν είχε ιδέα για όλα όσα της έλεγα και πως θα μιλούσε τόσο με τον μαθητή όσο και με τους γονείς του». Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια δεν έγινε τίποτα.

«Αναγκαστήκαμε (…) να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, δεν είχαμε οικονομική δυνατότητα αλλά ένιωθα πως έπρεπε να υπερασπιστώ το παιδί μου, το οποίο δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο γιατί απλά δεν άντεχε άλλο την κατάσταση. Τελικά κάναμε μήνυση τόσο στους γονείς του μαθητή όσο και στη διευθύντρια του σχολείου. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη περίπου τέσσερα χρόνια μετά. Πρωτόδικα στο αστικό κομμάτι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών. Φυσικά, κάναμε έφεση η οποία θα συζητηθεί το Δεκέμβριο. Το ποινικό κομμάτι, όμως, της υπόθεσης θα εκδικαστεί το Νοέμβριο» ενημέρωσε και συμπλήρωσε: «Επιτέλους ήρθε ο καιρός να λογοδοτήσουν για αυτό που έκαναν στο παιδί μου τόσο αυτός ο συμμαθητής της αλλά και η διευθύντρια του σχολείου για απόκρυψη στοιχείων και της αλήθειας για όλο αυτό που έζησε η κόρη μου».

Η 18χρονη, σήμερα, κόρη της «λαμβάνει ισχυρότατη φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Έχει χάσει τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα, τον αυθορμητισμό της. Στην ουσία έχασε την παιδικότητά της. Ταλαιπωριέται ακόμη μέχρι σήμερα και ας πέρασαν τα χρόνια. Κλαίει με λυγμούς και πολλές φορές μέχρι λιποθυμίας. Είναι σαφές ότι θέλουμε δικαίωση για το παιδί μας» κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ