Στο εδώλιο 6 άτομα για απάτη εκατομμυρίων με επίκεντρο τον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας

Στο εδώλιο 6 άτομα για απάτη εκατομμυρίων με επίκεντρο τον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας Facebook Twitter
0

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται έξι άτομα, για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομων επιστροφών ΦΠΑ και εικονικών τιμολογίων, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο τον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ένας πρώην πρόεδρος και ένας πρώην αντιπρόεδρος και δύο υπάλληλοι του συνεταιρισμού, καθώς και δύο πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι αγροτών.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, η υπόθεση αφορά το διάστημα 2001-2008 και άρχισε να ερευνάται όταν οι φορολογικές Αρχές εντόπισαν εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά την επίμαχη περίοδο, εκτός από τις γνήσιες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ και ενιαίου φόρου κατανάλωσης καυσίμων που υπέβαλαν αγρότες και ο συνεταιρισμός συγκεντρωτικά προς την αρμόδια ΔΟΥ, είχαν υποβληθεί και εκατοντάδες αιτήσεις επιστροφών στο όνομα πραγματικών δικαιούχων ή ανύπαρκτων προσώπων. Αυτές οι αιτήσεις συνοδεύονταν από πλαστά τιμολόγια, το ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 3,2 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, την απάτη και την πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ