Στο Αιγαίο το τουρκικό γεωτρύπανο «Abdulhamid Han»- Επιφυλακή στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο Αιγαίο το τουρκικό γεωτρύπανο «Abdulhamid Han»- Επιφυλακή στις Ένοπλες Δυνάμεις Facebook Twitter
0

Η Τουρκία έβγαλε το τέταρτο γεωτρύπανό της «Abdulhamid Han» για έρευνες στο Αιγαίο, νωρίτερα του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βγήκε από το λιμάνι Τασουκου της Τουρκίας και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, όπως αναφέρει ιστοσελίδα Marine Traffic, ενώ την έξοδο του τουρκικού σκάφους στο Αιγαίο επιβεβαιώνει και το ΓΕΝ με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να παρακολουθούν τις κινήσεις του.

Στο Αιγαίο το τουρκικό γεωτρύπανο «Abdulhamid Han»- Επιφυλακή στις Ένοπλες Δυνάμεις Facebook Twitter

Το «Abdulhamid Han» επρόκειτο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης στις 9 Αυγούστου, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο τέταρτος αδερφός εντάσσεται στο στόλο μας. Το γεωτρύπανο Abdulhamid Han. Θα το στείλουμε στον πρώτο προορισμό του στη Μεσόγειο. Αν όλα πάνε καλά, θα το αποχαιρετήσουμε από το λιμάνι της Μερσίνης με τη συμμετοχή του προέδρου μας. Η αποστολή του θα είναι εντός της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Ελπίζω ο πρόεδρος να ανακοινώσει το μέρος. Θα το αποχαιρετήσουμε στις 9 Αυγούστου», είχε αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο είναι έβδομης γενιάς και πήρε το όνομά του από τον Abdulhamid Han, έναν αιμοσταγή σουλτάνο στον οποίον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει συμβολισμούς, ενώ ενδεικτικά η τουρκική ιστορία τον χαρακτηρίζει Πάπα του Ισλάμ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέπαστρο Καλατράβα

Ελλάδα / Στέγαστρο Καλατράβα: «Το ορθό θα ήταν να παραμείνει κλειστό για την επόμενη διετία»

Ο Χρήστος Ροδόπουλος, επισκέπτης καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας στο Monash University και μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ, δίνει στη LiFO απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν απαντά κανείς μέχρι τώρα και αφορούν την ασφάλεια του σταδίου και «συμβόλου» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ