Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση σωματεμπορίας, με θύμα μία ανήλικη κοπέλα, υπήκοο Βουλγαρίας, την οποία κρατούσαν φυλακισμένη σε σπίτια και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται έναντι αμοιβής.

 

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2015, όταν η τότε 16χρονη βρήκε την ευκαιρία και δραπέτευσε από το διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, πηδώντας από το παράθυρο. Στη συνέχεια, αποκάλυψε στην αστυνομία τι είχε συμβεί. Όπως έκανε γνωστό, δύο μήνες νωρίτερα είχε μεταφερθεί από την πατρίδα της στην Ιταλία και ακολούθως, διαδοχικά, στο Αμύνταιο Φλώρινας και στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται καθημερινά, σεξουαλικά, με τρεις έως τέσσερις άνδρες έναντι αμοιβής.

 

Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη ένας Βούλγαρος, ένας Αλβανός και δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης που ξεκινούν από έξι χρόνια και τέσσερις μήνες και φθάνουν τα δεκαπέντε χρόνια και έξι μήνες, ενώ το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος τους χρηματικές ποινές από 50.000 έως 70.0000 ευρώ. Δύο εξ' αυτών παρέστησαν στο δικαστήριο και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

 

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας και η κοπέλα, η οποία αναίρεσε εν μέρει τις αρχικές καταγγελίες, κάτι που εκτιμάται ότι έγινε υπό τον φόβο να δεχθεί αντίποινα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ