Στα ύψη το όζον - Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε το όριο συναγερμού

Στα ύψη το όζον - Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε το όριο συναγερμού Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) αλλά και του ορίου συναγερμού (240 μg/m3) κατέγραψε και σήμερα το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, μέχρι τις 14:00 σημειώθηκαν υπερβάσεις του ορίου συναγερμού στους σταθμούς μέτρησης στη Γεωπονική (245 μg/m3) και τη Νέα Σμύρνη (241 μg/m3).

Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης καταγράφηκαν στους σταθμούς της Αθήνας (196 μg/m3), του Περιστερίου (198 μg/m3) και της Ελευσίνας (202 μg/m3).

Για το λόγο αυτό από το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Επίσης, επειδή με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, το υπουργείο Περιβάλλοντος συστήνει προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ