Για όλα όσα απασχολούν τον κλάδο των ηθοποιών μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Σπύρος Μπιμπίλας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, βρέθηκε στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής «Tik Talk» και, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάματος, εκτίμησε πως «θα έχει μεγάλο βάθος αυτή η ιστορία» και ότι «δεν θα σταματήσει σύντομα».

 

Ερωτηθείς για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και για το πώς νιώθει ο ίδιος με την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος. Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Δημήτρη Λιγνάδη για σκευωρία σε βάρος του από πλευράς του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε ότι πρόκειται για «λάθος της υπεράσπισής του».

 

«Πιστεύω ότι είναι λάθος της υπερασπιστικής του γραμμής να εμπλέξει ένα αθώο και αθόρυβο Σωματείο που δουλεύει με τέτοια συνέπεια, με κάτι που είναι τόσο εξωπραγματικό».

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μίλησε και για τη βοήθεια που έχει παράσχει στους ηθοποιούς και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε σε μία φίλη του ηθοποιό, που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο.

 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Από την αρχή της πανδημίας είμαι από το πρωί ως το βράδυ έξω, προσέχοντας πάρα πολύ, για να μοιράζω τρόφιμα, να διοργανώνω τις φιλανθρωπικές δράσεις του ταμείου αλληλοβοηθείας, να πουλάω σπίτι σπίτι το ημερολόγιο του σωματείου για να μαζέψουμε λεφτά, να βοηθάω τους γεροντότερους ηθοποιούς οι οποίοι είναι τώρα είναι και στα γηροκομεία και δεν μπορώ να πάω να τους βρω. Να σκεφτείτε ότι βρήκα ηθοποιό ημιθανή στο σπίτι της και κατάφερα να την πάμε σε γηροκομείο γιατί θα είχε πεθάνει» είπε στον Αντώνη Σρόιτερ.

 

«Ήταν μόνη της μέσα στο σπίτι και επειδή ανησύχησα, γιατί πέντε μέρες δεν απαντούσε, την πρόλαβα» πρόσθεσε και έκανε μια παύση. «Τέλος πάντων. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημα μου. Κανείς»

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr