Σχολικό λεωφορείο μετέφερε νήπια με ρόδα χωρίς μπουλόνια και φθαρμένα ελαστικά

Σχολικό λεωφορείο μετέφερε νήπια με ρόδα χωρίς μπουλόνια και φθαρμένα ελαστικά Facebook Twitter
0

Πενήντα τρεις παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε 1.179 ελέγχους σχολικών λεωφορείων, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, κατά την πρώτη εβδομάδα της φετινής σχολικής περιόδου.


Αναλυτικά, οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι εξής: 14 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, 3 για φθαρμένα ελαστικά, 15 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 3 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης και 17 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.


Παράλληλα, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, ακινητοποίησαν σχολικό λεωφορείο μεταφοράς νηπίων, γιατί σε τροχονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε περάσει από τον προβλεπόμενο περιοδικό Τεχνικό Έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.), ενώ τα ελαστικά του ήταν φθαρμένα και παλαιότητας 6 ετών. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των τροχών δεν έφερε όλες τα μπουλόνια (βίδες) στερέωσής του στον άξονα του οχήματος.


Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ