Την διενέργεια τεστ κορωνοΐου στα σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

 

Αναφορικά με τη σειρά, το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, διευκρίνισε ο καθηγητής μιλώντας στον σταθμό ΣΚΑΪ. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

 

Ο κ. Τσακρής τόνισε ότι όλα θα εξεταστούν  την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που θα υπάρχουν και επιδημιολογικά στοιχεία από τις ήμερες των εορτών. Υπογράμμισε δε ότι τα βήματα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική.

 

Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου εφόσον είμαστε ασφαλείς» σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο που ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα λάθουν στις 4 ή 5 του μήνα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

 

«Είναι πρόωρο να ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες στις 7 Ιανουαρίου. Δε μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα μαζί» δήλωσε από πλευράς του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

 

Αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος: «Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηρίζοντας «απαγορευτικό» το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην συμπρωτεύουσα.