Σχολεία: Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται Σύψας και Γαργαλιάνος

Σχολεία: Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται Σύψας και Γαργαλιάνος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, και η αναβολή από 7 για 14 του μηνός παραμένει πιθανή. 

Με σημερινές της δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γνωστοποίησε ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι όλες οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα που δύο μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσαν ανοικτά ότι θα ταχθούν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων την ίδια ημερομηνία, χωρίς αναβολή. 

Ο Νίκος Σύψας γνωστοποίησε πως η εισήγησή του στην επιτροπή, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Χθες ο λοιμωξιολόγος είχε αφήσει ανοικτό, σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων, τα σχολεία να ξανακλείσουν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Την 7η Σεπτεμβρίου πρότεινε και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση να είναι «όλα έτοιμα», και η λειτουργία να γίνει αυστηρά με μάσκες και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Μαγιορκίνης για μέγεθος τάξεων

Το Σάββατο, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως «δεν έχει πειστεί» για τη σημασία του μεγέθους των σχολικών τάξεων σε ό,τι αφορά τον σχετικά αυξημένο αριθμό των μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως στις επίσημες ανακοινώσεις της για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με παρουσία όλων των μαθητών. Η αντιπολίτευση είχε τότε αντιδράσει στο επιχείρημα της υπουργού πως ο μέσος αριθμός μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια, και σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι από 18 έως 22 παιδιά κατά μέσο όρο αλλά «όχι περισσότερο».

«Η απόσταση του 1.5 μέτρου είναι σημαντική για την μετάδοση με σταγονίδια και θα πρέπει να την τηρούμε όσο μπορούμε γενικά. Όπου δεν μπορούμε θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να μειώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης με την χρήση μάσκας» γράφει μεταξύ άλλων ο δρ. Μαγιορκίνης. «Η ίδια λογική εφαρμόζεται και στα σχολεία με γενικευμένη χρήση μάσκας στις τάξεις»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων

Ελλάδα / Τέμπη: Νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων

Συγγενείς των θυμάτων υποστηρίζουν πως η έκρηξη που προκλήθηκε τη στιγμή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών δεν δικαιολογεί το γνωστό, νόμιμο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
NEWSROOM