Σχεδόν 10 χιλ. οι μετανάστες και πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στα νησιά του Β. Αιγαίου

Σχεδόν 10 χιλ. οι μετανάστες και πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στα νησιά του Β. Αιγαίου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
1

Σε δεδομένα Φεβρουαρίου επιστρέφει η Λέσβος αφού οι συνεχείς μικρές ροές αύξησαν σε 4.289 τον αριθμό των εγκλωβισμένων στο νησί προσφύγων και μεταναστών που περιμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει.

 

Το τελευταίο 48ωρο και σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο πέρασαν 157 άτομα, στη Χίο πέρασαν πέντε (οι πρώτοι μετά από ένα μήνα μηδενικών ροών) και στη Σάμο 85.

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στα νησιά ευθύνης της, σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου, ζουν συνολικά 9.807 άτομα: στη Λέσβο 4.289, στη Χίο 3.474 και στη Σάμο 2.044.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM