Σχεδιάζεται Επιτροπή εθνικής στρατηγικής για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Επιτροπή για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη ΛΟΑΤΚΙ κοξνότητα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Τη δημιουργία επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη εθνικής στρατηγικής για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Σταύρου Παπαντωνίου στην Καθημερινή, πρόεδρος της Επιτροπής θα αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Αθηνών Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος.

Επιπλέον στην επιτροπή είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ», δύο χρόνια αφότου η πρώτη μονάδα τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πολωνία αυτοανακηρύχθηκε «απαλλαγμένη από την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ». 

Το ΕΚ αποδοκίμασε επίσης τις συλλήψεις ατόμων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, καθώς επίσης και τις επιθέσεις και απαγορεύσεις στις πορείες «Pride».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέπαστρο Καλατράβα

Ελλάδα / Στέγαστρο Καλατράβα: «Το ορθό θα ήταν να παραμείνει κλειστό για την επόμενη διετία»

Ο Χρήστος Ροδόπουλος, επισκέπτης καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας στο Monash University και μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ, δίνει στη LiFO απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν απαντά κανείς μέχρι τώρα και αφορούν την ασφάλεια του σταδίου και «συμβόλου» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ