Σέρρες: Ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα το νερό σε τρεις περιοχές - Βρέθηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή

Σέρρες: Ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα το νερό σε τρεις περιοχές - Βρέθηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ολικά κολοβακτηριοειδή εντοπίστηκαν στο νερό τριών χωριών του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες και κρίθηκε ακατάλληλο, τόσο για μαγείρεμα, όσο και για πόση.

Τυπική ανάλυση στο νερό στα τέλη Οκτωβρίου, η οποία διενεργείται 3-4 φορές τον χρόνο, διαπίστωσε την παρουσία της ενδεικτικής παραμέτρου ολικά κολοβακτηριοειδή στο νερό των οικισμών Κορμίστα, Κρηνίδα και Κερδύλλια, ενώ ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες χλωρίωσης.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο Δήμος Σερρών ενημέρωσε τους πολίτες των τριών χωριών, να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση και μαγείρεμα, παρά μόνο για οποιαδήποτε άλλη οικιακή χρήση, μέχρι να υπάρξει νεότερη οδηγία.

«Το νερό δεν έχει ούτε Ecoli και Enterococcus, τα οποία υποδεικνύουν ότι υπάρχουν κόπρανα, αλλά ολικά κολοβακτηρίδια, που σημαίνει ότι είναι ύποπτο το νερό. Ωστόσο και τα ολικά κολοβακτηρίδια μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερολογικά προβλήματα σε ευπαθείς ομάδες», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Μέριμνας, Ηλία Παπαγεωργίου.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως τη Δευτέρα, ειδικά κλιμάκια θα διενεργήσουν νέα δειγματοληψία στο νερό, ώστε να εξεταστεί εάν είναι κατάλληλο για πόση και μαγείρεμα.

«Μπορεί να είναι κακή η συντήρηση του δικτύου ή να έχει πέσει κάποιο φύλλο, ή ακόμη και να μην έχει γίνει καλή μέτρηση, καθώς τιμή είναι ενδεικτική. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγειάς ΠΕ Σερρών και ελπίζουμε τη Δευτέρα, στη νέα δειγματοληψία, να πάνε όλα καλά», σημειώνει ο αντιδήμαρχος για το νερό στις Σέρρες.
 

Με πληροφορίες από thesstoday

 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM