Σε κατάσταση επιφυλακής το ΠΑΓΝΗ: Σε καραντίνα κρούσμα candida auris

Σε κατάσταση επιφυλακής του ΠΑΓΝΗ: Σε καραντίνα κρούσμα candida auris Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) της Κρήτης μετά τον εντοπισμό κρούσματος candida auris.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο μύκητας ανιχνεύτηκε κατά τη διάρκεια τυχαίου εργαστηριακού ελέγχου σε 64χρονο ασθενή, που διακομίστηκε από άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ, σημείωσε στο τοπικό μέσο πως «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Ο ασθενής, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μπει σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του. 

«Όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών» κατέληξε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Ελλάδα / Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Η θερμοκρασία εδάφους εμφανίστηκε αυξημένη κατά 10-12°C στην Κάτω Αχαΐα και έως 8-10°C στην Πάτρα, στις περιοχές που κάηκαν, γεγονός που πιθανώς επηρεάζει το μικροκλίμα
LIFO NEWSROOM