Σε «Ελένη Τοπαλούδη» μετονομάζεται κεντρικός δρόμος του Διδυμοτείχου

Σε «Ελένη Τοπαλούδη» μετονομάζεται κεντρικός δρόμος του Διδυμοτείχου Facebook Twitter
0

Μια στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα και μια θλιβερή ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Στο πλαίσιο αυτό το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Διδυμοτείχου πήρε χθες την απόφαση να μετονομάσει τον κεντρικό δρόμο Βασιλέως Γεωργίου σε οδό Ελένης Τοπαλούδη, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην αδικοχαμένη νεαρή φοιτήτρια.


Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, πρόκειται για μια απόφαση που έπρεπε να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, τόπου καταγωγής της Ελένης, αφού με τον τρόπο αυτό ο άδικος χαμός της συμβολίζει, αναμφίβολα, τη βία έναντι των γυναικών.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια από τις κεντρικότερες αρτηρίες της πόλης του Έβρου και με την ενέργεια αυτή τιμάται η μνήμη της ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μια διαρκή υπενθύμιση της πραγματικής διάστασης των γυναικοκτονιών που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Επίσης, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Status radio 94,2, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η κατασκευή - τοποθέτηση ειδικού μνημείου σε κεντρικό σημείο της πόλης – πιθανόν μπροστά από το δημαρχείο, το οποίο θα αποτελέσει κι αυτό μια κίνηση που θα θυμίζει σε όλους τι ακριβώς είχε συμβεί αλλά και θα έχει ως
σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες.  


Υπενθυμίζεται πως η Ελένη Τοπαλούδη, στις 28 Νοεμβρίου του 2018, βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άντρες στο νησί της Ρόδου. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο.


Ύστερα από πολύμηνη δίκη, οι δολοφόνοι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ