ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε έκταση των Ενόπλων Δυνάμεων οι νέες φυλακές

Σε έκταση των Ενόπλων Δυνάμεων οι νέες φυλακές Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε έκταση των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να χωροθετηθούν οι νέες φυλακές, που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού.


Στην πρόσφατη ομιλία του κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή νέας φυλακής στον νομό Αττικής και μεταφορά, εκεί, του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού.Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι η νέα φυλακή θα χωροθετηθεί εκτός αστικού ιστού αλλά δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα, χωρίς να προσδιορίσει την περιοχή που θα φιλοξενήσει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα. «Θα είναι εντός Αττικής, εκτός αστικού ιστού και κοντά σε οδικό άξονα, για εύκολη πρόσβαση», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», για τις ανάγκες του έργου έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας με αποστολή να μελετηθεί ποια παλιά στρατόπεδα μπορούν να παραχωρηθούν για την ανέγερση νέων φυλακών και ποια από αυτά πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Οι εργασίες της επιτροπής θα τελούν υπό την εποπτεία του κ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού κ. Λευτέρη Οικονόμου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα.

Αναφορικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του νέου έργου, ένα από τα ενδεχόμενα που μελετώνται είναι μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ του Δημοσίου και ενός ιδιωτικού φορέα για την εκτέλεση ενός έργου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την ανέγερση των νέων φυλακών ενδέχεται να αναλάβει ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία και το Δημόσιο θα καταβάλλει ένα ποσό ως μίσθωμα έως ότου αποπληρώσει το κόστος του έργου. Σημειώνεται ότι με αυτό το καθεστώς έχουν κατασκευαστεί σχολεία σε Αττική και Περιφέρεια.

Ελλάδα
0

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

Ελλάδα / «Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

«Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία» απαντά στις επικρίσεις ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος
NEWSROOM